Στο Mountain Enduro Camp ετοιμάζουμε κάθε χρόνο πολλές δραστηριότητες. Έτσι και φέτος στο 5ο Mountain Enduro Camp έχουμε ετοιμάσει δύο συνεδρίες Yoga αλλά και αγώνα δρόμου στο βουνό, μια δραστηριότητα γνωστή και ως trail running.

Yoga

Φέτος, η δασκάλα μας είναι η Ιωάννα Μπάτζιου (Facebook profile: Balance Yoga) και μας είπε λίγα λόγια για τη yoga:

Η Power Yoga είναι ένας συνδυασμός από δυναμικές ασκήσεις Yoga με θιβετιανές ασκήσεις, δεμένες αρμονικά μεταξύ τους, ώστε εκτός του μυϊκού μας συστήματος να τονώσουν και να ενεργοποιήσουν όλα τα εσωτερικά μας όργανα. Η Power Yoga βασίζεται στις δυναμικές και ισομετρικές, στατικές ασκήσεις (τα λεγόμενα ασάνας- στάσεις σώματος), ενώ περιλαμβάνει τεχνικές διαφραγματικής αναπνοής και ισορροπίας σώματος με εντυπωσιακά και άμεσα αποτελέσματα.

Οι συνεδρίες yoga θα γίνουν Παρασκευή, 8 Ιουλίου και Σάββατο, 9 Ιουλίου στις 7 μμ.

Trail Running

Ο αγώνας δρόμου που θα πραγματοποιηθεί θα καλύπτει απόσταση 10 χιλιομέτρων περίπου. Η εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 στις 6 μμ. από τον κεντρικό χώρο των εκδηλώσεων.

Η διαδρομή θα ακολουθεί μονοπάτι και δασικό δρόμο, μέσα σε πυκνό δάσος οξιάς. Το χαμηλότερο υψομετρικό σημείο της διαδρομής περνάει απ” τα 1.100 μέτρα, ενώ το ψηλότερο στα 1.400 μέτρα, όπου βρίσκεται η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν κλείσει τα 18 έτη την ημέρα του αγώνα.

Η διοργάνωση δε φέρει καμία ευθύνη για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, για την οποία είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι.

Μπορείτε να δηλώνετε τη συμμετοχή σας στις παραπάνω δραστηριότητες στο γραφείο πληροφοριών του Mountain Enduro Camp λίγο πριν την πραγματοποίησή τους.