Το 5ο Mountain Enduro Camp έφτασε στην γραμμή της εκκίνησης, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε από το πρόγραμμά μας τις καθιερωμένες πεζοπορικές διαδρομές στο πλέον κατάλληλο περιβάλλον, το πανέμορφο δάσος οξιάς στην Μαμαλή, στον τόπο διεξαγωγής του Mountain Enduro Camp .

Όλοι μας γνωρίζουμε τα οφέλη της πεζοπορίας , μιας φυσικής – ευχάριστης δραστηριότητας, η οποία μπορεί να γίνει από όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλλου. Η πεζοπορία ως φυσική δραστηριότητα επιφέρει πολλαπλά οφέλη: μπορεί να φορτίσει τις «μπαταρίες» μας , να μας χαρίσει ευεξία και δύναμη, να μας προσφέρει όμορφες στιγμές με φίλους και αμέτρητες συγκινήσεις.

Καλούμε όλους τους επισκέπτες του Mountain Enduro Camp, μικρούς και μεγάλους, να δοκιμάσουν μια ξεχωριστή εμπειρία: την πεζοπορία στο καταπράσινο δάσος της Μαμαλής, ένα από τα μεγαλύτερα δάση οξιάς στην Ευρώπη, ανέγγιχτο σχεδόν από τον «πολιτισμό» και την ανθρώπινη παρέμβαση.

Φέτος, θα πραγματοποιηθούν δύο πεζοπορικές διαδρομές, η πρώτη το Σάββατο στις 11.00 π.μ. και η δεύτερη την Κυριακή την ίδια ώρα. Οι διαδρομές είναι περίπου 3 χλμ η καθεμία, πρόκειται για σχετικά εύκολες διαδρομές, κατάλληλες για όλους , σε καθαρισμένα μονοπάτια πλημμυρισμένα από δέντρα οξιάς και καθαρό οξυγόνο.

Η οδηγός μας, Ειρήνη Παπαγεωργίου, μας λέει λίγα λόγια για τις δύο διαδρομές:

Η διαδρομή του Σαββάτου

H διαδρομή του Σαββάτου μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων, ξεκινά από την κορυφή «Μαμαλή» και πηγαίνοντας δεξιά του κάστρου (τουρκικό φυλάκιο – Καζάρμα), κατευθύνεται νότια προς την θέση «Τσαΐρια». Μετά από πορεία 300 μέτρων σε εκτεθειμένο στον ήλιο τοπίο, μπαίνουμε σε πυκνό δάσος οξιάς , από εκεί και μέχρι το τέλος της διαδρομής κινούμαστε κάτω από την σκιά και την δροσιά των πανύψηλων δέντρων. Αφού έχουμε διανύσει σχεδόν 1,5 χλμ φθάνουμε στην θέση «Τσαΐρια», ξεκουραζόμαστε, πίνουμε κάτι δροσερό και έπειτα κατευθυνόμαστε δεξιά και βόρεια με προορισμό την κορυφή Μαμαλή. Μετά από 1 χλμ, θα κάνουμε μια στάση στην βρύση που βρίσκεται πολύ κοντά στον χώρο της κατασκήνωσης, το νερό εκεί είναι τόσο δροσερό και καθαρό που σχεδόν παγώνει τα χέρια μας . Πια, βρισκόμαστε πολύ κοντά στον τόπο απ’ όπου ξεκινήσαμε, σε 5 λεπτά φθάνουμε στην Μαμαλή και έχοντας διανύσει μια πανέμορφη διαδρομή , συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε το βουνό και τη φύση.

Η διαδρομή της Κυριακής

Η διαδρομή της Κυριακής μήκους 3 χιλιομέτρων, ξεκινά δεξιά του χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων, κατευθύνεται Νότια και κάνοντας ένα ημικύκλιο γύρω από την κορυφή, καταλήγει Νότια του κάστρου. Κατά τη διαδρομή έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την υπέροχη θέα στο κατάφυτο τοπίο.

Για τη δική σας ασφάλεια, καλό είναι να φοράτε αθλητικά ή ορειβατικά παπούτσια και μακρύ παντελόνι . Ένα μικρό σακίδιο με νερό, φωτογραφική μηχανή και ένα λεπτό πανωφόρι θα σας φανούν χρήσιμα και δε θα σας βαρύνουν κατά τη διαδρομή.

Καλή μας διασκέδαση!

Εικόνες διαδρομής Σαββάτου

Εικόνες διαδρομής Κυριακής