Ποιοί είμαστε;

Είμαστε μια παρέα φίλων παθιασμένων με τη φύση και τη μηχανοδήγηση!

Οι περισσότεροι από εμάς καταγόμαστε από το χωριό Βερδικούσια, Λάρισας που απέχει περίπου 7 χλμ από την Μαμαλή (σε υψόμετρο 1400 μέτρα), την τοποθεσία όπου πραγματοποιείται το Mountain Enduro Camp.

Το χρονολόγιο μας

Μάιος 2012 Η παρέα αποφάσισε να οργανώσει μια διήμερη απόδραση στη φύση, στην περιοχή Μαμαλή. Ενθουσιασμένοι με την κίνηση αυτή, προσπάθησαν να συνδυάσουν τη φύση, τη μηχανή και τη διασκέδαση.
Αύγουστος 2012 Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες έστησαν ένα πολύ όμορφο σκηνικό στο οποίο υπήρχε μεγάλη συμμετοχή από πλευράς κόσμου. Οι επισκέπτες έζησαν μια πολύ ευχάριστη και έντονη εμπειρία, συνδυάζοντας κατασκήνωση στη φύση και βόλτα με τη μηχανή, μέσα σ’ ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο. Αυτό το εγχείρημα (που αρχικά ειχε ονομαστεί Mountain Camping And Enduro Experience), ήταν το 1ο Mountain Enduro Camp.
Σεπτέμβριος 2012 Σε μια συνάντηση της – διοργανώτριας τώρα – παρέας, έχοντας ζωντανή την ανάμνηση του καλοκαιρινού event και ενισχυόμενοι από την θετική αντίδραση των ανθρώπων που έζησαν από κοντά αυτό το όμορφο γεγονός, αποφάσισε να μετατρέψει το αρχικό της εγχείρημα σε θεσμό, με σκοπό να υλοποιηθεί το 2ο Mountain Enduro Camp.
Ιούλιος 2013 Μετά από εντατική προετοιμασία και με τη συνεισφορά πολλών ανθρώπων το 2ο Mountain Enduro Camp είναι γεγονός. Σε σχέση με την εμπειρία του Αυγούστου του 2012, τώρα η διοργάνωση έχει ανέβει πολλά σκαλιά ψηλότερα. Ο αριθμός των επισκεπτών ανεβαίνει, οι εντυπώσεις τους είναι θετικές και οι παραινέσεις τους για συνέχιση του θεσμού μας δίνουν θάρρος και δύναμη.
Δεκέμβριος 2013 Ιδρύεται η Λέσχη Mountain Enduro Camp. Σκοπός της λέσχης μας είναι να συγχωνεύσουμε τη μηχανοδήγηση, με την αγάπη και το σεβασμό προς τη φύση αλλά και το πάθος για τον πολιτισμό.
Ιούλιος 2014 Πραγματοποιείται το 3ο Mountain Enduro Camp. Πλήθος επισκεπτών συμμετέχουν ή παρακολουθούν μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων. Το φεστιβάλ στέφεται από επιτυχία. Σημειώνει αύξηση στον αριθμό των επισκεπτών που φιλοξενεί. Αυτό κάνει το πάθος της παρέας μας για την συνέχιση του φεστιβάλ και τα επόμενα χρόνια, να διατηρείται εντονότερο!
Ιούλιος 2015 Μέσα σε μια πρωτόγνωρη πολιτική και οικονομική συγκυρία (εφαρμογή capital controls, διεξαγωγή δημοψηφίσματος) η διάθεσή μας για την πραγματοποίηση του 4ου Mountain Enduro Camp δεν επηρεάζεται. Οι πολλοί φίλοι του φεστιβάλ μας τιμούν με την παρουσία τους για μια ακόμη χρονιά. Με την ολοκλήρωση του 4ου Mountain Enduro Camp, η παρέα μας ήδη σκέφτεται την διοργάνωση του επόμενου, πρώτα πρώτα για τους επισκέπτες που ήθελαν πολύ να έρθουν στη Μαμαλή αλλά δεν τα κατάφεραν λόγω των capital controls!
Ιούλιος 2016  Μετά την προηγούμενη δύσκολη χρονιά με capital controls, τώρα όλα κυλούν ομαλά. Οι επισκέπτες που δεν τα κατάφεραν να έρθουν από μακριά τον προηγούμενο Ιούλιο, φέτος είναι μαζί μας! Η προσέλευση του κόσμου αυξάνεται, η εμπειρία των προηγούμενων ετών αποδίδει καρπούς στην ικανοποίηση των επισκεπτών και το 5ο Mountain Enduro Camp είναι το πιο ολοκληρωμένο από ποτέ.
Ιούλιος 2017  Η λέξη που χαρακτηρίζει τη διοργάνωση του 6ου Mountain Enduro Camp είναι η λέξη θεσμός. Πλέον το φεστιβάλ έχει αποκτήσει πιστούς φίλους από διάφορα μέρη της Ελλάδας – κοντινά και μακρινά – που μας δίνουν χαρά επισκέπτοντας τη Μαμαλή κάθε χρόνο! Φυσικά, χαρά μας δίνουν και τα χαμόγελα που μας προσφέρουν οι επισκέπτες που έρχονται για πρώτη φορά. Γι” αυτό και συνεχίζουμε!